Gå direkt till innehåll
Dafgårds byter VD vid årsskiftet

Pressmeddelande -

Dafgårds byter VD vid årsskiftet

I syfte att fortsätta framgångsresan i Källby och uppnå företagets långsiktiga vision, kommer ägarfamiljen till Gunnar Dafgård AB framöver aktivt leda bolaget genom strategiskt ägar- och styrelsearbete.

Som ett led i detta kommer VD Ulf Dafgård att lämna uppdraget som verkställande direktör den 1/1 2024 och övergå i annan tjänst. Magnus Dafgård kommer att lämna sin roll som vice VD och Caroline Dafgård sin roll som Marknadschef Foodservice, i samband med stundande sommarledighet.

”Nu vidtar en ny period av utveckling i vårt företag och familjs historia där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för våra framtida generationer. Flera av våra produkter är i framkant av utvecklingen och vi ser fram emot att fortsätta laga god mat i Källby i minst 85 år till.” säger styrelseordförande Thomas Dafgård.

Ägarfamiljen kommer till styrelsen föreslå nuvarande Försäljnings- och marknadsdirektör Ulf Hagelberg att efterträda Ulf Dafgård som ny verkställande direktör. Ett formellt styrelsebeslut kommer att fattas efter sedvanliga MBL-förhandlingar.

”Med 15 års erfarenhet inom bolaget är vi glada över att kunna föreslå att Ulf Hagelberg ska vara med och driva Dafgårds in i framtiden – det finns få som känner oss och Dafgårds så väl som han. Tillsammans med våra 1400 medarbetare kommer Ulf att kunna fortsätta arbetet med att verkliggöra vår vision ”God var dags mat, hållbart lagad med glädje i Källby, till nöjda kunder i hela världen. ” säger Thomas Dafgård.


Om Dafgårds

Gunnar Dafgård AB är Sveriges största familjeägda företag i livsmedelsbranschen. Företaget producerar, säljer och distribuerar frysta och kylda livsmedel för restaurang/storkök och konsumentmarknad. All tillagning sker i köket i Källby, beläget strax utanför Lidköping. Företaget omsatte 2022 ca 3,7 miljarder SEK och har ca 1400 anställda.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt Vår presstelefon är bemannad mellan kl. 8-16 helgfri mån-fre 0510-821 29

Välkommen till Köket i Källby!

Gunnar Dafgård AB är Sveriges största familjeägda företag i livsmedelsbranschen. Företaget producerar, säljer och distribuerar frysta och kylda livsmedel för restaurang, storkök och konsumentmarknad. All tillagning sker i köket i Källby, beläget strax utanför Lidköping. Företaget omsatte 2023 ca 4,5 miljarder kronor och har ca 1400 anställda.

Dafgårds
Sjökvarnsv. 30
531 82 Källby
Sverige