Gå direkt till innehåll
Dafgårds ansluter European Chicken Commitment

Pressmeddelande -

Dafgårds ansluter European Chicken Commitment

Dafgårds har valt att ansluta European Chicken Commitment. Beslutet inkluderar 100 % av kycklingen som används för de egna varumärkena; Dafgårds, Gorbys och Billys i svensk dagligvaruhandel. Samtliga kriterier ska vara uppfyllda till år 2026 och Dafgårds kommer årligen att rapportera om sina framsteg i sin hållbarhetsredovisning. Dessutom ska minst 20 % av kycklingen som köps in komma ifrån gårdar där kycklingarna har tillgång till utevistelse/vinterträdgårdar.

”Djuromsorg är en väldigt viktig fråga för oss. Vi arbetar långsiktigt med att förbättra djurens tillvaro och genom att ansluta till ECC ser vi till att ytterligare uppmärksamma och öka djuromsorgen för kycklingar, säger Magnus Dafgård, vice VD.”

Om European Chicken Commitment
Djurens Rätt har tillsammans med ett 30-tal andra ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer i Europa tagit fram ett antal kriterier vars syfte är att höja miniminivån för kycklingar. Det samlade namnet för dessa kriterier är European Chicken Commitment (ECC). Kriterierna, som är framtagna av Djurens Rätt och 27 andra djurrätts- och djurskyddsorganisationer, baseras på den allra senaste forskningen om djurvälfärd.

För mer information

Ämnen

Regioner


Om Dafgårds

Gunnar Dafgård AB är Sveriges största familjeföretag i livsmedelsbranschen. Företaget producerar, säljer och distribuerar frysta och kylda livsmedel för restaurang/storkök och konsumentmarknad. All tillagning sker i köket i Källby, belägen strax utanför Lidköping. Företaget omsatte 2020 ca 3 miljarder kronor och har ca 1200 anställda.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt Vår presstelefon är bemannad mellan kl. 8-16 helgfri mån-fre 0510-821 29

Välkommen till Köket i Källby!

Gunnar Dafgård AB är Sveriges största familjeägda företag i livsmedelsbranschen. Företaget producerar, säljer och distribuerar frysta och kylda livsmedel för restaurang, storkök och konsumentmarknad. All tillagning sker i köket i Källby, beläget strax utanför Lidköping. Företaget omsatte 2023 ca 4,5 miljarder kronor och har ca 1400 anställda.

Dafgårds
Sjökvarnsv. 30
531 82 Källby
Sverige