Gå direkt till innehåll
En av alla sommarjobbare som tar emot sin goodiebag.
En av alla sommarjobbare som tar emot sin goodiebag.

Pressmeddelande -

Dafgårds välkomnar över 200 sommarjobbare till Källby

Nu är sommaren här och vi på Dafgårds välkomnar över 200 nya kollegor till köket i Källby. Vi är glada över att kunna förstärka vårt team för att fortsatt möta kundernas efterfrågan på lasagne, pajer och pizza under sommaren.

Våra nya sommarmedarbetare är viktiga för oss, för att vi ska kunna fortsätta laga mat när våra 1400 anställda går på sin välförtjänta semester. Sommarjobbarna har alla olika bakgrunder och jobbar både med logistik, kokar sås och håller köket rent och snyggt i Källby. Vissa kommer direkt från gymnasiet, eller är studenter som vill ha jobb under sommaren, sen finns det även de som vill prova på att jobba inom livsmedel.

"Att få in nya medarbetare varje sommar är inte bara bra för oss, det ger också många en chans att få sitt första jobb. Många av våra nuvarande medarbetare började som sommarjobbare och har nu andra roller hos oss, säger Niclas Renström, HR-chef.”

Med dessa nyanställningar stärker vi både Dafgårds och den lokala arbetsmarknaden. Vi är glada att kunna erbjuda jobb och karriärmöjligheter med 90 olika yrkesgrupper under ett och samma tak. Inte minst att även bidra till att Skaraborg fortsätter vara Sveriges svar på “Silicon Valley” för mat.

Ämnen

Regioner


Om Dafgårds

Gunnar Dafgård AB är Sveriges största familjeägda företag i livsmedelsbranschen. Företaget producerar, säljer och distribuerar frysta och kylda livsmedel för restaurang/storkök och konsumentmarknad. All tillagning sker i köket i Källby, beläget strax utanför Lidköping. Företaget omsatte 2022 ca 3,7 miljarder kronor och har ca 1400 anställda.

Kontakter

Presskontakt

Presskontakt Vår presstelefon är bemannad mellan kl. 8-16 helgfri mån-fre 0510-821 29

Välkommen till Köket i Källby!

Gunnar Dafgård AB är Sveriges största familjeägda företag i livsmedelsbranschen. Företaget producerar, säljer och distribuerar frysta och kylda livsmedel för restaurang, storkök och konsumentmarknad. All tillagning sker i köket i Källby, beläget strax utanför Lidköping. Företaget omsatte 2023 ca 4,5 miljarder kronor och har ca 1400 anställda.

Dafgårds

Sjökvarnsv. 30
531 82 Källby
Sverige